Testimonial Renaat Penders – Bovema International

Renaat Penders staat aan het hoofd van Bovema International, het klimaattechnische bedrijf uit Olen dat volgend jaar 30 kaarsjes uitblaast. Een atypische onderneming, want ze ontwerpen alle projecten — van verwarming tot koeling en ventilatie — volledig zelf met inhouse kennis en een ploeg van vijftien werknemers. Na een mooie 26 jaar besloot de administratieve kracht van de organisatie om het bedrijf te verlaten. Via zijn relatienetwerk kwam Renaat al snel bij Nadine van ADS & Meer uit. En dat bleek een bijzonder goede match.

Flexibiliteit troef

“Het was even heel stressvol om de administratieve leemte op te vullen. Als iemand al decennialang de job doet, dan vertrouw je daarop. Maar tussen het vertrek van onze werknemer en de start van Nadine zaten er gelukkig maar vier weken. Ik heb veel bewondering voor de manier waarop Nadine aan de slag is gegaan: met haar positieve can-domentaliteit en eeuwige enthousiasme is ze er meteen ingevlogen. Ze pikte ons ERP-systeem meteen op. Had ze een vraag over de software die wij niet meteen konden beantwoorden? Dan nam ze contact op met de betreffende firma’s. Bij Nadine geen losse eindjes, ook niet in onze administratie. We zochten een tijdelijke werkkracht, maar uiteindelijk heeft Nadine ons team anderhalf jaar versterkt. En dat mag je letterlijk nemen. Ze stond er als vrouw tussen al die mannen, echt chapeau. Ze nam de boekhouding en de interne loonadministratie voor haar rekening en kwam enkele dagen per week naar kantoor. Ik stond versteld van haar flexibiliteit. Ze heeft ons ontzorgd op veel vlakken. Na ‘een dag Nadine’ waren er steeds heel wat administratieve zorgen afgevinkt. Een hele verademing als ondernemer.”

Positieve kameleon

“In tussentijd maakte Nadine haar laatste werkdag bij Bovema, maar niet zonder de nieuwe administratieve bediende stevig in te werken. Dat getuigt van de nodige professionaliteit. Ik denk dat ik voor het volledige bedrijf spreek als ik zeg dat we haar enorm gaan missen. Moesten we nog eens zonder kracht vallen? Dan bel ik haar meteen op, zonder nadenken. Die raad geef ik ook graag aan collega-ondernemers mee. Nadine is de kameleon die je in tijden van nood in je bedrijf wil hebben.”

Ook op zoek naar een administratieve kameleon die je ondersteunt in jouw boekhouding of loonsverwerking?
Neem contact met ons op.