De interestpercentages dat je kan aanrekenen aan klanten die te laat betalen is flink gestegen!

  • Wanneer je klant een particulier is heb je recht op interesten tegen de wettelijke rentevoet. Deze rentevoet steeg van 1,5% in 2022 naar 5,25% voor het eerste semester van 2023. Je moet wel eerst een ingebrekestelling aan de klant sturen alvorens je interesten kan vragen tenzij dit reeds in je algemene voorwaarden staat vermeld.
  • Wanneer je klant een onderneming is mag je bij een betalingsachterstand nu een interestvoet van 10,5% aanrekenen ten opzichte van 8% in 2022. Deze interest is verschuldigd vanaf de vervaldag van de factuur zonder dat er eerst een ingebrekestelling moet worden gestuurd.
    Let op!! In de algemene voorwaarden van de meeste ondernemingen zijn er vaak rentevoeten bij laattijdige betaling vastgelegd. Wanneer dit tarief lager ligt dan de wettelijke tarieven dient u zich toch aan de algemene voorwaarden te houden, de wettelijke rente heeft in dit geval geen voorrang!
    Misschien het perfecte moment om je algemene voorwaarden eens onder de loep ten nemen. Of om ADS&Meer te contacteren voor de perfecte opvolging van je debiteurenbeheer.